Szabó Mariann

A Nemzetközi Cseperedő Alapítvány első munkatársaként, egyéni fejlesztő foglalkozásokat tartok. Munkám legfontosabb szempontja a családokkal való szoros együttműködés, egyéni bánásmód figyelembe vételével.

Életem egyik legmeghatározóbb időszaka volt, amikor 1997-től az Autizmus Alapítványnál dolgozhattam, mint pedagógiai asszisztens, Bár itt nagyon sokat tanultam az autizmusról (mind a elméletben, mind gyakorlatban), mégis úgy gondoltam, hogy az autizmussal élő gyerekek korai megsegítése az én személyiségemhez közelebb áll.

Szakmailag a legfontosabbnak tartom, hogy időben elkezdjük a speciális, gyermekre szabott egyéni ill. csoportos fejlesztést, és hogy a szülők mielőbb segítséget kapjanak a gyermekük neveléséhez. Erre lehetőségem nyílt a Budapesti Korai Fejlesztő Központban, ahol 2003-tól dolgozom. 2005-ben elvégeztem az ELTE-PPK pedagógia szaktanár posztgraduális képzését is, majd az elmúlt évben a Korai Fejlesztő Központ munkatársaként Korai Interventor végzettséget is szereztem.

2009-től dolgozom a Nemzetközi Cseperedő Alapítványnál is. Pár éve megismerkedtem a Floortime terápiával, amit mindennapi munkám során a legtöbbet alkalmazok a gyakorlatban. Ez a pedagógus oldaláról nagyon tudatos munka és szigorú pedagógiai elveken alapszik és teljes mértékben a gyermekre kell hangolódniuk. A gyakorlatban a gyerekek ezt egy oldott játéknak élik meg, ahol nem kell mindig valakinek megfelelniük.