Kubusné Verhás Virág

Fuvola tanári és kamaraművész diplomámat 2000-ben szereztem a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Tanárképző Intézetében.

Gyermekkori álmom volt, hogy gyerekekkel foglalkozhassak, így 18 éves koromban már tanítani kezdtem. Dolgoztam többek közt a Krammer Teréz Zeneiskolában Csömörön, a budapesti Ádám Jenő Zeneiskolában, majd a Szabolcsi Bence Zeneiskolában, a belvárosban.

A két lányom születése után a fuvola magánnövendékek tanítása mellett kezdtem el bölcsődés és óvodás korú gyerekek zenei nevelésével foglalkozni.

Sok helyszínen tartottam zeneovikat és zenebölcsiket. Köztük a Montessori óvodában, a Naphegyi óvodában, a Pagony könyvesboltokban és a Noha Stúdióban, ahol megismerkedtem Várnai Zsuzsával, aki a kisfiaival jött a foglalkozásaimra. 2010 nyarán keresett meg Zsuzsa, hogy tartsak zenés foglalkozást a Cseperedő Alapítvány kis gyermekei számára.

Az autizmusról náluk kaptam átfogó ismereteket egy kurzus keretében. Utána kezdődött a számomra hihetetlenül izgalmas munka, mely a mai napig is tart. Mióta az alapítványnál dolgozom, úgy érzem, megtaláltam a hivatásomat. Sok óraszámban még nem tudok ott lenni, hiszen kisfiam még csak másfél éves, ez időszak alatt viszont igyekszem az ismereteimet bővíteni, a zeneterápiás lehetőségek tárházát szélesíteni. A foglalkozásokat Turcsányi Zsófia gyógypedagógussal együtt tartom.