Dr. Simó Judit, a kuratórium elnöke, a Budapesti Korai Fejlesztő Központ gyermekpszichiátere

1985-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán, majd 1994-ig gyermekorvosként dolgoztam a MÁV Kórház Gyermek- és Újszülött Osztályán.

Időközben érdeklődésem egyre inkább a gyermekpszichiátria irányába, ezen belül az autizmus területe felé fordult és 1999-ben gyermekpszichiáter szakképesítést szereztem.

2001-ig az Autizmus Kutatócsoport (jelenleg Autizmus Alapítvány) munkatársa voltam, ahol elsősorban autizmussal élő gyermekek diagnosztikus vizsgálatát folytattam, az utolsó években az ambulancia vezetőjeként. Az autizmus szakterületen több hazai és nemzetközi képzést végeztem (University of Birmingham, Opleidingscentrum Autisme – Antwerpen, National Autistic Society – UK, EarlyBird szülői képzés tréner).

2001-től a Budapesti Korai Fejlesztő Központban kezdtem dolgozni, ahol lehetőségem nyílt kiemelten foglalkozni az autizmus spektrum zavarok korai diagnosztikájával és a komplex korai intervencióval. Itt jelenleg is részállásban, konzulensként veszek részt a munkában.
Az elmúlt években számos olyan munkába kapcsolódhattam be, melyek célja a hazai autizmus ellátás minőségének javítása. Szakértőként az Országos Autizmus Stratégia (2008) és az Országos Autizmus Kutatás (2009) széleskörű munkacsoportjaiban vettem részt. 2009 és 2011 között az Autizmus Stratégiai Munkacsoport vezetőjeként szakértőkkel és szülőkkel dolgoztunk az ellátás számos területét érintve annak érdekében, hogy a fejlesztések összehangoltan, evidenciákon alapuló szemléletben, egyenletesen, egységesen, magas minőségben és elérhetően valósuljanak meg.

Különleges jelentőségűnek tartom az autizmussal élő gyermekek családjainak komplex támogatását, ezért évek óta több, különböző célkitűzésű és intenzitású szülői képzési programban, csoportban vettem részt (Fogódzó – Autisták Országos Szövetsége, Fogódzó plusz – Mozaik Egyesület, NAS EarlyBird Program).

A Cseperedő Alapítvány alapítóihoz régi szakmai kapcsolat és barátság fűz. A Kuratórium elnökeként az Alapítvány „cseperedését” a kezdetektől fogva követem. Jelenleg az alapítvány munkatársaként a diagnosztikus vizsgálatokban és az alapítvány célzott, tematikus programjaiban veszek részt, továbbá szülői konzultációkat tartok.